I choose organic foods because...

Source: Food & Agriculture Council. The Organic Market


Som dansker er du sandsynligvis nogenlunde på omgangshøjde med økologi. Men vi synes det er ok at gentage nogle af de rigtigt god grunde til hvorfor vi i Danmark er verdensmestre i økologi.

Helt kort er økologiske produkter uden kunstige smagsstoffer, farvestoffer og sødestoffer. Og økologisk produktion er uden brug af genmodificerede organismer (GMO), pesticider og kunstgødning og bedre for biodiversitet og bevaring af arter.

læs
mere...

Læs videre hvis du vide lidt flere grunde til at vælge økologi. . .


Brug af genmodificerede organismer (GMO) er forbudt i økologisk produktion

Genteknik er en teknik til at overføre arvelige egenskaber fra en art til en anden. De biologiske og arvelige konsekvenser når de videreføres fra generation til generation, fra os til vores børn er ukendte og irreversible. De sundhedsmæssige konsekvenser er ikke undersøgt i dybden. Hvis genetisk manipulerede planter spredes i naturen kan konsekvenserne være alvorlige. Det skal dog for fuldstændighedens skyld nævnes at syge dyr, og det vil sige også vores malkekøer, kan få medicin, der er produceret ved genteknologi, da det ofte er den eneste medicin der er tilgængelig.


Videnskabelige undersøgelser anbefaler gravide at spise økologisk

Forskere fra Syddansk Universitet råder gravide kvinder til at spise økologisk, da rester af insektpesticider i konventionelle fødevarer kan skade det ufødte barn. Øget risiko for at udvikle ADHD, dårligere motoriske færdigheder og en risiko for, at IQ reduceres med 3-5 point i intelligensmålinger, kan være konsekvensen af, at mødre og børn udsættes for insektgift som chlorpyrifos i deres daglige kost. Forskere har aktivt advaret om de negative konsekvenser af chlorpyrifos og anden brug af pesticider, der ender i vores konventionelle fødevarer. Fra 2019 må ingen frugt og grøntsager i Danmark indeholde chlorpyrifos og chlorpyrifos-methyl.


Økologi smager bedre

Det er ikke kun økologiske frugter og grøntsager, der smager mere, også økologiske køer producerer mælk der smager af mere. Jo mere varieret mad en ko får, jo flere nuancer vil der være i mælkens smag. Indholdet af frie fedtsyrer er betydeligt lavere i økologisk mælk end i konventionel mælk. Dette betyder, at økologisk mælk har mindre risiko for at udvikle en skarp smag eller lugt. Forskellen hænger sandsynligvis sammen med, at køerne fra økologiske gårde får mere græs og mindre mættet fedt i foderet end køer fra konventionelle gårde.


Økologisk mælk har det bedste fedt

En undersøgelse foretaget af forskere fra Washington State University i USA viser at indholdet af den vigtige omega-3 er 62% højere i økologisk mælk sammenlignet med konventionel mælk. 


Økologiske køer lever længere

En undersøgelse fra Aarhus Universitet i Danmark dokumenterer, at køer der græsser om sommeren, lever længere end køer der bor i en stald hele året rundt. Mere nøjagtigt viser undersøgelsen, at når køerne lever på græsarealer, har de en 25% lavere dødelighed, end hvis de aldrig kommer ud af stalden. Undersøgelsen viste også, at hvis køerne ydermere malkes med automatisk malkesystem (malkerobotter), har græssende køer 54% lavere dødelighed end ikke-græssende køer.

Never
Conventional

Two trees form heart shape

Et rent økologisk brand

Økologien er nået langt i Danmark. Og vi bliver hele tiden klogere på, hvad der er sundt for os og for naturen. Økologi er vores liv og vi ønsker at accelerere og udbrede dansk økologi til flere.

Læs mere
Two trees form heart shape

Dansk kvalitet

Fordi Danmark er verdens bedste mejeriland. Danmark er samtidig et foregangsland for økologi, og det er din tryghed, at vores økologiske produkter følger et af de strengeste regelsæt i verden.

Læs mere
Two trees form heart shape

State-of-the-art

Udover økologisk mælk af høj kvalitet og nøje udvalgte ingredienser stræber vi efter at levere et produkt, der er nænsomt forarbejdet. Det gør vi på vores topmoderne danske produktionsanlæg.

Læs mere
Two trees form heart shape

Gennemsigtighed giver tryghed

Gennemsigtighed og sporbarhed er vigtigt for os. Vi vil nemlig gerne gøre det så trygt som muligt at handle ernæring til dit barn. Derfor har vi unikke QR-koder på hvert eneste produkt, så du let kan få adgang til relevant information og gældende certifikater for den specifikke dåse, du får i hænderne.

Læs mere
Two trees form heart shape

Bæredygtighed

Grøn, vedvarende energi ligger højt på den danske dagsorden. Også den plantebaserede kost udbredes blandt befolkningen. Og det er godt for vores klima.

Læs mere